Twilightkullen

Twilightkullen

Små busar i lådan

Första veckornaSkapad av Yamilé sön, november 29, 2009 10:03:17

Valparna växer fint och jämt och vi sitter ofta och tittar på dem när de tultar runt i valplådan. Nu i dagarna har de kommit på att man kan leka med varann och störa varandras sömn när man har tråkigt.

Har i och med det tagit lite bilder på dem.

Edward kämpar tappert med att bita Rosalie när han väl kommer på att man kan bita sina syskon.

Emellan varven blir det lite puss, kanske ett "förlåt mig"?

Men snart är Edward igång igen...

Och Rosalie ger sig igen. Hon är ju den i kullen som helst vill ta det lite lugnt.

Efter lek är det dags för mat tycker Jenna och även de små liven som jagar henne runt i lådan.

Om inte Jenna lägger sig ner för att nå maten så ser valparna till att komma åt maten ändå. Renesmee tar chansen genom att stå på bakbenen.

Efter maten är det vila som gäller och man kan se på Alice att hon är riktigt trött...

Som kudde använder hon Jane...

När det blir för varmt flyttar hon sig och då passar Edward på att ligga på henne...

Vid andra tillfällen ligger de i hög men med viss variation...

Några jäspar medans de sover eller gör andra roliga ljud...

Att ligga för sig själv är också något de gör i synnerhet om de känner sig lite varma...

Den här sovstilen får mig att undra... Hur bekvämt kan det vara?

Efter en stund sovandes i ovand ställning lägger de sig ner. Här är Isabella och Rosalie tätt intill varann.

Undertiden de sovit har Rosie varit framme och kikat på de små. Hon vill så gärna vara med dem men Jenna har sagt till henne att hålla avstånd. Något som måste respekteras även om Rosie har svårt att motstå de små i lådan.

När de sovit en stund är det dags för lek igen...

Här är det Isabella som försöker bita Jane som helst vill vara ifred...

Efter lite lek testar Isabella sin röst genom ett försök till ylning. Det låter så himla roligt...

Edward svarar på hennes ylning lite försiktigt...

Jane lyckas hon med att svara tillbaka. Så charmigt..!

Varje dag tar vi chansen att gå igenom de små. Kikar att alla är välmående och att inget konstigt dyker upp. Jenna brukar då passa på att tvätta dem i vår famn och kollar noga på vad vi gör. Självklart ska man hålla koll, tycker vi som anser hon är en underbar mamma.

Allt är bra med valparna och nu när de lärt sig gå och hör så börjar tänderna komma fram och inom några dagar är det dags att testa på lite mat som inte är mamma Jennas mjölk. Ska bli så spännande att se vad de tycker om denna nya upplevelse.

Ögonen öppnas...

Första veckornaSkapad av Yamilé mån, november 23, 2009 11:46:05

Ja, den 11:e dagen var det trippande valpar i lådan och dag 12 så insåg vi att några av de små liven börjat öppna ögonen och framåt kvällen hade Isabella helt öppna ögon och Rosalie.

Med anledning av denna händelse passade vi på att ta lite bilder på de små. Här kan ni se dem alla i tur och ordning. Från först född till sist född. Är så fascinerade av de små att vi skulle kunna tänka oss att behålla alla, de är ju så söta.

Isabella försöker ställa sig upp för att ta en liten promenad...

Ångrar sig och sträcker på sig istället i försök att yla...

Den första valpen till att öppna sina fina ögon...

På ostadiga ben försöker Renesmee ställa sig upp...

Inga öppna ögon än och hon är ju så lugn att hon oftast sover sig igenom fotograferingarna...

Ett litet försök att yla...

Underbare Edward verkar inte ha nåt emot att vara ensam kille bland alla systrarna, han är hur go somhelst...

Så söt och lugn...

Och pratig emellanåt och villig att ta sig fram...

Jane är lika lugn som Edward så hon passade på att ta sig en sovstund när vi tog bilder...

Sen vaknade hon till och försökte ta en liten promenad...

Denna söta tjej kan verkligen ropa på mamma när han fått nog av att visa sig så vi fick avsluta det hela då det var mat hon önskade sig...

Alice lär sig yla. Oj, vad det låter härligt lustigt...

En dam med bestämd vilja men så bedårande...

Sockersöt liten tjej...

Minst i kullen, lugnast hittills och ögonen börjar öppnas...

Denna söta tjej håller lugnet nere hela tiden, frågan är om det förblir så...

När inte mammas mat är nära då kan man suga på mattes finger...

De är så svåra att motstå alla dessa småttingar och imorgon blir de 2 veckor. Ska bli så spännande att se hur de utvecklats tills dess. Hur många som öppnat ögonen helt och om deras öron också öppnats upp och börjat höra.

Vilken känsla det måste vara för dem att se världen ur ett annat perspektiv än bara via sina första sinnen. Vi får väl se om Edward fortsätter vara den förste till att utforska välden omkring sig.

Oj, redan trippandes!

Första veckornaSkapad av Yamilé mån, november 23, 2009 11:23:28

Ja, vi vet att vi ligger lite efter med uppdatering av valpbloggen, men det sker ju inte så mycket i början och vi håller också på att renovera vårt hem. Men nu så har det börja rulla på så här kommer lite uppdatering om det som sker här hemma i valplådan.smiley

I lördags hade vi som alltid fullt upp här hemma men för att varva ner tog vi oss till valplådan. Ett utmärkt ställe att finna ro vid. Så var det även denna dag bortsett från en liten skillnad.

När jag hade haft Edward i famnen en liten stund la jag ner honom och förväntade mig som alltid att han skulle kurra ihop sig intill en av systrarna och somna gott. Men inte, istället ställde han sig på alla sina fyra små ben och tultade fram. Jag var så paff och ropade till mig Mikael som snabbt hämtade kameran. Edward och systrarna var då inte mer än 11 dagar.

Förra kullen började inte röra sig så förrens vid 3 veckors ålder så förstå vår förvåning. När inte Edward rörde sig mer trodde jag att jag kanske inbillat mig så jag lyfte försiktigt upp honom igen och la ner honom igen och mycket riktigt tultade han runt igen så då fångade vi det på bild.

Efter att ha suttit där och beundrat detta så verkade det som om Edward smittat av sin energi på sina systrar för plötsligt började Isabella att tulta runt.

Så himla charmig att se detta. Deras första trippande runt i lådan. Och snart var alla igång med att försöka ta sina första steg.

Renesmee i sitt försök att ställa sig upp...

Jane i ett försök att stå upp genom att stötta sig mot Rosalie...

Efter flera försök att gå runt i lådan och försöka ta sig förbi varann blev några riktigt trötta och gav upp för denna gången. Vi tänkte sen att det kanske bara var en engångsföretelse men inte då, senare på kvällen var det full fart av vingliga valpar i lådan igen. smiley

När vi ändå berättar roliga händelser tänkte jag att denna bild kunde visa hur Jenna vilar emellanåt i valplådan. Nägra av valparna verkar tycka hon är underbar att ha som kudde. Undra om hon får nackspärr sen..? smiley

Några av dem verkar inte heller ha problem med att ta sig lite mat undertiden mamma ligger och sover. smiley Som ni ser händer mycket roligt här hemma just nu och mer kommer är vi säkra på.

I valplådan...

Första veckornaSkapad av Yamilé sön, november 15, 2009 10:12:04

Ja, så har valparna i Twilight kullen hunnit bli 5 dagar. Helt obergripligt att tiden flyger så iväg. Bara 2 dar till så är de en vecka och man undrar hur det är möjligt att tiden flyger iväg så fort.

Många har hört av sig och grattat oss till de små liven och enormt många har visat intresse för de små även från utlandet vilket är jättekul och vi har skapat oss nya bekantskaper överallt. Nu är det bara att hoppas de små liven fortsätter växa som de gör och förblir friska.

Då många hört av sig och vill se mer av Twilight kullen har vi tagit lite bilder på de små när de var 3 dagar och presenterar några av bilderna här för er med det som sker i valplådan.

Jenna spenderar väldigt många timmar i valplådan utöver att vi tar ut henne på en snabb sväng flera gånger per dag för rastningen men också så hon får stäcka på sig ordentligt. Hon verkar tycka det är skönt att komma ifrån lite, de små är ju lite krävande. smiley

Här ligger 4 systrar i en liten hög. Från vänster ser ni - Jane, Alice, Isabella och Renesmee.

Här ligger vår snygging Edward och minstingen Rosalie.

Helt bedårande, lilla Jane och härliga färger på pälsen, mörkast i kullen för tillfället och vi är så nyfikna på vad slutresultatet blir. Jättefin tycker vi. smiley

Isabella, jättegott med mat tycker hon och om mamma Jenna inte kommer när man ropar och magen kurrar då skriker hon ordentligt tills Jenna får ge med sig.

I övrigt så sover de små mest hela dagen om de inte försöker flytta runt i valplådan vilket är väldigt spännade att titta på.

Man undrar ju emellanåt hur de kan ligga så på varann utan att tycka att det bli varm och trångt... Eller så orkar de bara inte flytta på sig... smiley

Lille Edward verkar emellanåt tycka att det är skönt att vara ifrån systrarna och ligger hellre lite för sig själv.

Här jagar några av de små maten. Vem får bästa platsen? smiley

Lilla Renesmee verkar inte bry sig om att systrarna jagar maten utan sover sött istället...

Edward har vaknat och hoppas på lite mat med men vägen dit är inte så enkel när mamma Jennas ben är i vägen... Hon är en så snäll mamma vår söta Jenna.

Efter maten måste de små tvättas ordentligt...

Efter det lite mys och mera mat tycker Jane. smiley

Ja, detta sker dagligen i valplådan och man skulle kunna tillbringa timmar framför dem för att se dem försöka ta sig fram och utforska världen runt om dem. Det syns tydligt att de utvecklas och de växer så det knakar.

Några har börjat få nosen svart och de är så livliga och starka samt pratiga att man undrar hur de närmasta veckorna kommer att bli. Vi obseverar med spänning. Mer uppdatering kommer om några dagar.